Praline sa čokoladom i Jaffa Likerima

Odličan i malo drugačiji recept za praline s našim likerima, kojeg je osmislila food blogerica Tihana.

Njezin post, objavljen na blogu Tiha u zemlji slatkiša, prenosimo u cijelosti.

“Još jedna lijepa suradnja… Ovoga puta sa Jaffa proizvodima! 🙂

Obzirom da su me razveselili kutijom prepunom svojih proizvoda, Jaffa sokovima, likerima i Frappeima, odlučila sam napraviti 3 recepta koja će uključivati svaki puta jedan od tri navedena proizvoda.

Prvi u nizu su Jaffa Likeri, čijih će 10 različitih okusa likera zadovoljiti i one najzahtjevnije koji su u stalnoj potrazi za kvalitetom.

Tradicionalan liker od oraha ili medice podsjeća na stare zanate i davna vremena, a osim što su vrlo ukusni, čašica takvih likera odlična je za zdravlje i raspoloženje.
Bogati likeri primamljivi su zbog kvalitetnog okusa, ali i radi originalnih pakiranja. Idealni su na pitak za ljepši spol, te originalna ideja za nesvakodnevna druženja, poslovne i privatne poklone, ali i za intimni bijeg od svakodnevice.
Likeri se spremaju prema originalnoj recepturi, te zadržavaju sve blagodati namirnica od kojih su načinjeni. Konzumiraju se rashlađeni, uz kocku leda ili kao miješano piće, ili u mom slučaju kao dio slastica.

Jaffa likerima od čokolade, jabuke, karamele, kruške, lješnjaka, medice, ruže, orahovca, vanilije i višnjevca obogatila sam ove superfine čokoladne praline, koje su dobile jednu novu zanimljivu dimenziju. 🙂

Superjednostave su i gotove za doslovno 15tak min. 🙂

Recept:

250 g čokolade za kuhanje
50 g otopljenog maslaca
50 g nutelle
80 g šećera u prahu
10 g mljevene kave
50 ml Jaffa likera (čokolada, jabuka, karamela, kruška, lješnjak, medica, ruža, orahovac, vanilija, višnjevac)
kakao prah za posipavanje

Postupak:

Čokoladu otopite na pari
Otopljeni maslac dobro istucite mikserom, te dodajte nutellu i šećer u prahu
Pomiješajte kavu i Jaffa liker po želji (ako nemate liker, slobodno stavite rum)
Dodajte otopljenu čokoladu i umiješajte u smjesu s nutellom
Radite željene oblike praline, posipajte ih kakao prahom i stavite u hladnjak na hlađenje cca 30 min

Dobar tek!

Tihana”

Odgovori